Capoeira za djecu u Zagrebu: Dani otvorenih vrata

15.09.2019 / Mamatataja

Iz Amazonasa pozivaju predškolarce i školarce da se okušaju u ovoj afro-brazilskoj vještini

Zagrebačka udruga Amazonas od 16. do 27. rujna organizira Dane otvorenih vrata capoeire za djecu u
Capoeira centru u Kosirnikovoj 64 (Jelenovac). Iz Amazonasa pozivaju predškolarce i školarce da se okušaju u ovoj afro – brazilskoj vještini.

Raspored treninga je:
Djeca od 4 do 6 godina: 16. i 18. rujna – od 17:00 do 17:45 sati
Školarci od 1. do 4. razreda: 25. i 27. rujna – od 18:15 do 19:15 sati
Školarci od 5. do 8. razreda: 24. i 27. rujna – od 19:15 do 20:15 sati

Capoeira je afro-brazilska vještina koja predstavlja dijalog pokreta, igru nadmudrivanja; tu se uz ritam i pozitivnu energiju kreira vještina koja razvija cijelo tijelo i briše razlike spola, dobi i rase.

Kako ističu u ovoj prvoj capoeira školi u Hrvatskoj, prakticiranje ove vještine utječe na normalan rast i razvoj kod djece bilo koje dobi. Razvijaju se motoričke sposobnosti, fleksibilnost, izdržljivost te osjećaj za prostor i kinestetiku, a osnažuje se i krvožilni sustav. Osim toga, sviranje i pjevanje je jedan od važnih elemenata ove vještine pa možemo reći da je capoeira muzikalna vještina.

Za više informacija možete se javiti na 098 224 834 (Tena) ili na info@amazonas.hr.

Sudjelovanje na Danima otvorenih vrata je besplatno.

(Prema Wikipedoji capoeira je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa. Nastala je u Brazilu, a razvili su je robovi iz Afrike (posebno s područja današnje Angole) u 16. stoljeću.

Capoeira se izvodi u krugu (roda) koji čine capoeiristi. Oni pjevaju, plješću i sviraju instrumente, te stvaraju energiju (axe) koju dvoje capoeirista (koji igraju) pretvaraju u atraktivne pokrete.)