Dječja sportska škola Sportosaur – za pravilan razvoj od 4. do 8. godine

09.09.2016 / Promo

Treninzi se održavaju dva puta tjedno u dvorani Studija Corpore Sano, na pulskom Monte Serpu, na način da spajaju igru, zabavu i učenje kroz biotička motorička znanja te elemente različitih sportova

Pulska dječja sportska škola Sportosaur nastavlja s radom i upisuje djecu u novu sezonu 2016./2017.

Sportski program je namijenjen dječacima i djevojčicama u dobi od 4 do 8 godina i odvija se u homogenim grupama, što omogućuje da djeca približno iste dobi treniraju zajedno. Treninzi se održavaju dva puta tjedno u dvorani Studija Corpore Sano, na pulskom Monte Serpu.

Treninzi su koncipirani i primjereni razvojnim potrebama u dječjoj dobi – na način da spajaju igru, zabavu i učenje kroz biotička motorička znanja (puzanje, hodanje, trčanje, penjanje, skakanje, dizanje, nošenje) te elemente različitih sportova (atletika, sportska gimnastika, rukomet, odbojka, nogomet, košarka, taekwon-do, tenis, jahanje).

sportosaur-unutra-4

Školu već sedmu godinu vodi njezina osnivačica, magistra kineziologije Sandra Kolić. Pored toga što ima veliko iskustvo kao trenerica u dječjim sportskim školama, Sandra godinama radi kao instruktorica skijanja te učiteljica plivanja u dječjim ljetnim kampovima.

Iako je svaki dio treninga unaprijed isplaniran, ponekad se dio treninga modificira.

– Djeca za svega nekoliko minuta znaju osmisliti novu igru ili zadatak. Takve me situacije posebno vesele i uvijek ih prihvaćam bez obzira na plan treninga tog dana. Na taj se način djeci šalje povratna informacija da se i njihove ideje i mišljenja uvažavaju, što utječe na njihovo samopouzdanje i na naš međusobni odnos, rekla Sandra Kolić prenoseći svoj osjećaj i iskustvo u radu s djecom.

Na treninzima se prakticira i vrtnja raširenih ruku oko vlastite osi, zbog utjecaja na rad središnjeg živčanog sustava i razvoja ravnoteže.

Jedan od najdražih dječjih zadataka je i tzv. ‘slobodno vrijeme’, kada svako dijete ili par može izabrati bilo koji rekvizit ili aktivnost, i u trajanju od 5 do 10 minuta uživati u vlastitom kreiranju djelića treninga. Poticaj je to da djeca, od niza sportova koji se uče u Sportosauru, sami prepoznaju i dodatno usavršavaju najdražu aktivnost.

Što djeca dobivaju upisom u Sportosaur:

– Vježbaju pod stručnim vodstvom.
– Razvijaju bazične motoričke i funkcionalne sposobnosti.
– Stvaraju navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja.
– Čuvaju i unapređuju svoje zdravlje.
– Usvajaju motorička znanja iz različitih sportova.
– Vježbaju u vanjskom i unutarnjem prostoru.
– Razvijaju osjećaj odgovornosti, želju za uspjehom, samopouzdanje, socijaliziraju se.
– Potiče se njihov psihosomatski razvoj.

Program edukacije u Sportosauru provodi se od rujna do lipnja i nadovezuje se na prethodno usvojene vještine i znanja. Treninzi traju 60 minuta i odvijaju se dvaput tjedno.

Tijekom godine i izvan redovitih termina organiziraju se dva izleta u prirodi na kojima mogu sudjelovati i roditelji.

sportsaur-unutra-2

Info

Treninzi se održavaju dva puta tjedno.
Dvorana Studija Corpore Sano, Šandaljska 11, Monte Serpo, Pula
Mjesečna cijena: 250 kn
Informacije i prijave na 098 898 307