Dječje radionice u Puli – izradi robota, otisni crtež, sagradi bivak!

17.08.2018 / Mamatataja

Radionice se održavaju od 18 do 21 sat i besplatne su.

Danas i sutra, 17. i 18. kolovoza, organiziraju se dječje radionice u Titovom parku u Puli, u okviru Media Mediterranea festivala. Radionice se održavaju od 18 do 21 sat i besplatne su. Djeca mogu sudjelovati u tri različite radionice.

Osnove digitalizacije

Na FabLabbing radionici djeca će se upoznati s osnovama 2D digitalizacije te 3D ispisa. Polaznici će moći izraditi svoj crtež ili kolaž kojeg će potom prenijeti kao otisak na tkaninu, a najbolji će rad osvojiti predmet izrađen na 3D printeru.

Radionica se održava se od 18 do 21 sat i namijenjena je školarcima. Mogu sudjelovati i mlađa djeca, ali uz pomoć roditelja.

Doživljaj prostora

Na radionici Djeca i arhitektura – Društva arhitekata Istre, djeci se kroz igru, gestu, događaj osnažuje senzibilitet za 3D granice, koje na mnogostruke načine definiraju našu stvarnost.

‘U prepariranom polju Titovog parka sagradit ćemo bivak prirode – tehnologija će pomoći da simuliramo mjesto u kojemu se osjećamo ‘kao da’. Kućice ćemo sagraditi i urediti tako da u njima potaknemo sav doživljaj boravka u predjelu livade, vode, pod kišnim nebom, šume. Konstrukcije koje oblikujemo prekrit ćemo platnom i na njega projicirati vizual izabranoga krajobraza. Unutar kućice zvuci iz prirode, mirisi začinskog ili ljekovitog bilja…’

Radionica se održava od 19 do 21 sat i namijenjena je djeci od 5 do 15 godina.

Mehaničko eksperimentiranje

Na radionici izrade robota, Lovre Dujnića, djeca će se podučiti osnovama elektrotehnike i mehanike.

‘Jedan motorić i nešto markera tvori malog robota koji se giba po papiru i ostavlja raznobojne tragove. Oblik robota nije ograničen samo na čašu nego na bilo što s površinom gdje se može zalijepiti marker, pa i samim time ima puno mjesta za umjetničko i mehaničko eksperimentiranje. Naravno da nema smisla to raditi bez googly eyesa!’

Radionica se održava od 18 do 21 sat i namijenjena je djeci od 6 do 14 godina.

Za sudjelovanje na ovoj radionici treba poslati prijavu na – kontakt.radionice@gmail.com. U prijavi navedite ime, prezime i dob djeteta te broj telefona za kontakt.

Organizator Media Mediterranea festivala je udruga Metamedij.