Dječji kamp Fratarski otok – deset dana igre, spretnosti i odvažnosti!

11.06.2016 / Promo

Dječji ljetni sportski kamp ‘Fratarski otok’ već desetu godinu okuplja školsku djecu od 5 do 12 godina. Kamp pruža djeci ogromnu mogućnost da očvrsnu, da se osamostale, ali i da poboljšaju svoje motoričke sposobnosti, kaže voditelj prof. Branko Uležić

Školska godina je upravo završila i pravo je vrijeme da sa svojim školarcima i onim malo mlađima odlučite kako organizirati sadržajne i nezaboravne ljetne praznike 2016. godine.

Odlazak na more s puno morskih aktivnosti te boravak na svježem morskom i šumskom svakako je dobitna ljetna kombinacija za svako dijete.

Deset dana, tri termina

Dječji ljetni sportski kamp Fratarski otok već desetu godinu okuplja djecu od 5 do 12 godina i svojim sadržajima i kvalitetnim radom s mališanima i školarcima svakako se izdvaja među sve brojnim ljetnim radionicama i kampovima za djecu.

frat3

Kao i svake godine dječji kamp Fratarski otok traje dva tjedna, od ponedjeljka do petka, od 8 sati ujutro, kada se djeca okupljaju, pa do 16 sati. Moguće je birati među 3 termina: prvi, od 4. do 15. srpnja, drugi, od 18. do 29. srpnja te treći, od 1. do 12. kolovoza. U svakom turnusu kamp okuplja od 25 do najviše 40-ero djece.

U kampu se za neplivače organizira škola plivanja. Oni koji plivati već znaju savladavaju i usavršavaju sve tehnike plivanja, skokove u vodu, podučava ih se tehnikama disanja i igrama plovnosti.

Tijekom desetodnevnog boravka na Fratarskom otoku djeca igraju mini vaterpolo, veslaju u kajaku, jedre u jedrilici klase ‘optimist’, uče tehniku zarona u apnei, orijentaciju na moru i u prirodi. I što je najvažnije, igraju se, druže i sklapaju nova prijateljstva.

Kamp je mjesto igre, ali i napretka

Voditelj kampa prof. Branko Uležić, inače dobitnik godišnje nagrade za obuku neplivača u Hrvatskoj za 2012. godinu, veli da kamp pruža djeci ogromnu mogućnost da očvrsnu, da se osamostale, ali i da poboljšaju svoje motoričke sposobnosti, sve češće nedovoljno razvijene kod sve većeg broja djece.

fr4

Boraveći u kampu na Fratarskom otoku djeca će svakako steći više odlučnosti, upornosti, borbenosti, sigurnosti i kreativnosti. Razvijat će ljubav prema sportu i zdravom načinu života, učit će kako biti timski igrač, proširiti znanje o ekologiji. Međusobnim odnosima i uzajamnom uvažavanju pridaje se puno pažnje.

Rok za prijave do 30. lipnja

Cijena boravka za djecu čiji roditelji imaju prebivalište na području grada Pule iznosi 1.000 kuna, dok ostali plaćaju 1.200 kuna. Rok za prijave je 30. lipnja, svakog radnog dana od 8 do 16 sati.

Ovaj najpoznatiji pulski sportski kamp organizira Sportska zajednica Grada Pule, a kao suorganizatori tu su Radničko sportsko društvo “Uljanik” te tvrtka Fratarski. Pokrovitelj je Grad Pula.

fr 2

Info

Sportska zajednica Grada Pule
Dom Braće Ribar, prvi kat
Marsovo polje 6, Pula
T 052 216 554, 212 946
voditelj prof. Branko Uležić, M 098 224 513