Dječji vrtić Slatki svijet – Igrajući se uče jezike, vježbaju i puno šetaju

10.05.2016 / Promo

U vrtiću djeluje jedna mješovita odgojno-obrazovna skupina za djecu u dobi od treće godine života do polaska u školu. Veseli, svijetli i lijepo uređen prostor živih boja više je nego poticajna sredina za dječju bezbrižnu igru i učenje

Vesela atmosfera, puno tjelesne aktivnosti, svakodnevne šetnje i učenje kroz igru – svakodnevica je u pulskom privatnom dječjem vrtiću Slatki svijet, na Kaštanjeru, Limska 3.

U vrtiću djeluje jedna mješovita odgojno-obrazovna skupina za djecu u dobi od treće godine života do polaska u školu. Veseli, svijetli i lijepo uređen prostor živih boja, koji se prostire na 130 metara četvornih, više je nego poticajna sredina za dječju bezbrižnu igru i učenje. Radno vrijeme vrtića je radnim danom od 6.30 do 16.30 sati.

Prema riječima vlasnice i odgajateljice Maje Pliško Škalic, dječji vrtić Slatki svijet provodi redoviti program njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece predškolske dobi, prilagođen razvojnim potrebama djece te njihovima mogućnostima i sposobnostima.

slatki svijet 11 (2)

U sklopu redovitog programa u radu s djecom provode se i različite radionice i programi kojima se potiče motorički i kognitivni razvoj.

Mala škola

Tijekom cijele tekuće godine, od listopada do lipnja, s predškolarcima se pojačano radi na poticanju predmatematičkih i predčitalačkih vještina, motoričkih sposobnosti, komunikacijskih vještina – potrebnih za uspješan prelazak u školu. Predškolarci u vrtiću ne spavaju, iako se odmor omogućuje onima koji za njime imaju potrebe.

Učenje engleskog i talijanskog jezika

S obzirom da djeca u vrtićkoj dobi brže i lakše usvajaju pravilan izgovor, intonaciju i artikulaciju, a time razvijaju osjećaj samopouzdanja, kao i spontanost u izražavanju, učenje stranih jezika u ranoj dobi svakako je prednost. Radionica se provodi se dva puta tjedno i besplatna je.

Glazbena radionica

Radionica se održava jednom tjedno u trajanju od 45 minuta. Program nije obavezan i stoji 70 kuna. Nakon zagrijavanja glasnica, djeca pjevaju i sviraju dječje instrumente. Sve aktivnosti se odvijaju kroz glazbene igre i plesove. Radionicu vodi vanjska suradnica Martina Mahić, mag. glazbene pedagogije.

 Ekološki program

Djeca su uključena u aktivnosti kojima se ukazuje na važnost brige za okoliš. Igrajući se uče kako očuvati biljni i životinjski svijet, kako reciklirati materijale, saditi sadnice.

slatki svijet 12 (2)

Pojačani program tjelesne i zdravstvene kulture

S djecom se tijekom redovitog programa ciljano pojačano izvode različite motoričke aktivnosti radi poticanja cjelovitog psihomotornog razvoja, stvaranja navika zdravog stila života te usvajanja osnovnih pravila sportskog ponašanja.

U vrtiću se provode i razni drugi projekti vođeni interesima djece.

Blizina centra kao prednost

Blizina centra grada omogućuje djeci Slatkog svijeta sudjelovanje na svim događanjima u gradu. Djeca posjećuju kulturne ustanove, redoviti su gosti na predstavama u Dječjem kreativnom centru, Istarskom narodnom kazalištu, kinu Valli. Vrtić sudjeluje na svim događanjima u suradnji s Udrugom privatnih vrtića, Društvom Naša djeca, Gradom, policijskom i vatrogasnom postajom te raznim udrugama.

Nedostatak vlastitog dvorišta nadoknađuju svakodnevnim šetnjama i igrom u obližnjim parkovima, kojih u blizini vrtića ima jako puno.

– Novost je da će uskoro i naš vrtić dobiti igralište, rekla Maja Pliško Škalic te pozvala roditelje da ih posjete i osjete djelić vesele atmosfere koja vlada u Slatkom svijetu.

slatki svijet 13 (2)

Info

Dječji vrtić Slatki svijet
Pula, Kaštanjer, Limska 3
Facebook stranica Dječji vrtić Slatki svijet
Kontakt M 098 701 349