Uljepšajte blagdane obitelji u potrebi na humanitarnom sajmu Futura Učionice

17.12.2021 / Mamatataja

Na humanitarnom sajmu Futura Učionice, ove subote na prodaji će biti radovi učenika, a prikupljena sredstva uplatit će se potrebitoj obitelji

Za napraviti dobro djelo, dovoljno je samo malo truda. Taj trud su ove godine uložili i najmlađi čiji će likovni radovi biti izloženi na humanitarnom sajmu Futura Učionice, 18. prosinca, u Zagrebu. U sklopu sajma, koji će se održavati na adresi Budakova 1D (Privatna škola Futura) ove subote od 10 do 12.30 sati, na prodaji će biti radovi blagdanske tematike, kao i razne slastice. Sva sredstva prikupljena prodajom bit će donirana tročlanoj obitelji u potrebi putem udruge Mali zmaj. Na svaku kunu prikupljenu iz donacija posjetitelja, Futura Učionica će dodati jednu svoju, istaknuto je u priopćenju škole.

U akciji ‘Dobro srce kreativnosti za blagdane u radosti’ polaznici likovnih radionica izrađivali su božićne ukrase kojih su se spremni odreći za veće dobro – za obitelj koja će još jednu zimu prezimiti u kontejneru. Riječ je o tročlanoj obitelji, majci s dvoje malodobne djece, koja je uslijed potresa ostala bez doma. I prije ovog nemilog događaja, obitelj je živjela na selu u ruševnoj kućici te je već tada bila jedna od brojnih korisnika usluga udruge Mali zmaj. Osim što ova mala obitelj nema primjerene uvjete za život, radi pretrpljenog obiteljskog nasilja i trauma, djeci je potrebna dodatna pomoć zbog čega je svaki znak dobre volje dobrodošao.

– Zaista je malo dovoljno da nekome uljepšamo blagdane. Ma koliko god prikupili ovom akcijom, ako donacije usmjerimo na jednu adresu, jednu konkretnu obitelj u nepovoljnoj situaciji, znamo da smo bar nekome sigurno pomogli, objašnjavaju organizatori akcije.

Ako niste u mogućnosti sudjelovati u humanitarnoj akciji, pozivamo vas da sami uplatite sredstva za ovu obitelj putem računa udruge Mali zmaj.
Podaci su idući:
IBAN: HR5824840081105567475 (RBA)
opis plaćanja (za jednokratnu pomoć): Donacija – obitelj 299