E-book o igrama za sretno djetinjstvo

23.05.2020 / Mamatataja

Priručnik Sretno djetinjstvo sadrži gotovo 50 jednostavnih i zabavnih igri i aktivnosti za djecu od 1 do 14 godina

Socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja Gordana Galetić te psihologinja Yvette Karaba autorice su digitalnog priručnika razvojnih igara za djecu ‘Sretno djetinjstvo’, namijenjenog roditeljima, odgojiteljima i učiteljima.

Priručnik sadrži gotovo 50 jednostavnih i zabavnih igri i aktivnosti za djecu, od kojih se mnoge mogu provesti u zajedničkoj kvalitetnoj igri djeteta i roditelja. Veći dio igara je za djecu od 1 do 5 godina, a dio za djecu do 14 godina.

Pored toga što potiču djetetov razvoj, igre omogućuju roditeljima da u ovim izazovnim vremenima korona epidemije, ali i ubuduće, jednostavno i lako omoguće igru djetetu, pruže podršku te na koncu osiguraju da jedan dio dana obitelji bude ispunjen.

Priručnik Sretno djetinjstvo je nastao u tjednima izolacije uzrokovane koronavirusom, kada su naglo zatvorene sve ustanove uključujući vrtiće i škole te su se roditelji suočili sa situacijom da kreiraju i ispune cijeli djetetov dan na način da bude topao, kreativan, zabavan i edukativan,

Takve brige, izazove i potrebe djece osjetila je i jedna od autorica na svojoj koži – u svojoj obitelji kao majka te kao stručnjakinja u radu s djecom i mladima te je poželjela osmisliti poticajne razvojne igre koje će doprinijeti atmosferi opuštanja, ispunjavajućeg zajedništva, bliskosti i smijeha.

Da bi priručnik bio pristupačniji, autorice su ga odlučile ponuditi uz uplatu dobrovoljne donacije, prema financijskim mogućnostima svakog roditelja.

Sve detalje o priručniku moguće je dobiti putem e-maila: prirucniksreca@gmail.com.

 

Autorice socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja Gordana Galetić te psihologinja Yvette Karaba