‘Eko malci’ iz fažanskog dječjeg vrtića Sunce u eko patroli na Brijunima

25.04.2016 / Mamatataja

Svaki od njih dobio je svoju zviždaljku kako bi tijekom obilaska otoka električnim vlakićem zazviždao ukoliko bi u prirodi uočio smeće. Vožnja bi se tada nakratko prekinula, a smeće pokupilo

Obilježavanju Dana planeta Zemlje u Nacionalnom parku Brijuni pomogla su djeca iz fažanskog dječjeg vrtića Sunce, javljaju iz NP Brijuni.

dv sunce 5

Kako je riječ o eko-vrtiću, djeca su već dobro upoznata s važnošću očuvanja prirode i okoliša. „Eko malci“ su na zabavan način pomogli u praćenju stanja okoliša na Velikom Brijunu. Svaki od njih dobio je svoju zviždaljku kako bi tijekom obilaska otoka električnim vlakićem zazviždao ukoliko bi u prirodi uočio smeće. Vožnja bi se tada nakratko prekinula, a smeće pokupilo.

dv sunce 1

dv sunce 3

Uz eko patrolu vlakićem, u brijunskom Cvijetnjaku održana je ekološka kreativna vrtlarska radionica. Svako dijete oslikalo je svoju platnenu vrećicu – malo remek dijelo, koju će nadalje koristiti umjesto plastičnih vrećica. Nakon oslikavanja vrećica zasadili su sebi cvijet za koji će se brinuti kao što će čuvati planet Zemlju, stoji u priopćenju s Brijuna.

dv sunce 6

dv sunce 4