Heidi – nova premijerna predstava Teatra Naranče

10.03.2018 / Mamatataja

Premijera predstave za djecu Heidi održat će se danas, 10. ožujka, u Teatru Naranča, s početkom u 20 sati

Heidi je nova premijerna predstava pulskog Teatara Naranča, koja danas, 10. ožujka, u ovom kazalištu, u pulskom Društvu Naša djeca, započinje u 20 sati.

Dječji književni klasik Heidi, švicarske autorice Johane Heuser Spyri, našim roditeljima najpoznatiji je po idiličnom prikazu gorskog i planinskog života. Ono što nas je privuklo Heidi danas i na čemu se temelji naša predstava ipak je odmak od svojevrsne turističke razglednice gorskih krajeva, stoji u najavi ove predstave.

– U današnje vrijeme sebičnosti, pohlepe i otuđivanja mladih ljudi putem društvenih mreža koje bi, u svojoj osnovi, trebale ljude spajati, a zapravo ih izoliraju pred ekranima laptopa, mobitela i srodnih elektronskih naprava, Heidi se izdvaja kao svojevrsno endemsko biće sa svojom zaraznom naivnom energijom i empatijom koju pokazuje spram drugih.

– Misli li ona ikad na sebe?, s pravom se zapitala Klarina baka u romanu i našoj predstavi začuđena rijetkom pojavom djeteta koje pažljivo promatra svijet oko sebe, detektira njegove nepravilnosti i mane te ih zatim nesebično ispravlja, popravlja i vraća vjeru u ljude.

– Baš kao što u prethodnoj kazališnoj uspješnici Teatra Naranča “Vlak u snijegu” poručujemo da se “sve može kad se male ruke slože” i kako “kap po kap rijeka biva”, tako i u novoj predstavi poručujemo našim malim gledateljima da se u njima krije skrivena moć da svijet učine boljim mjestom uz nešto truda i dobre volje, kažu u Naranči.

Predstavu potpisuju:

Redatelj: Mario Kovač
Dramaturg: Antonio Gabelić
Scenografija: Breza Žižović
Asistent scenografa: Martina Gašparović
Kostimografija: Valentina Ferlin
Dizajn plakata: Martina Gašparović
Dizajn rasvjete: Majkl Mikolić
Glume: Katja Rabar, Lara Živolić, Petra Vukelić, Majkl Mikolić, Luka Juričić

Reprize predstave održavaju se 11. ožujka u 11 sati te 18. ožujka u 18 sati.