In-Video Portarol: Snimi video i osvoji 2 tisuće kuna!

05.08.2016 / Mamatataja

Potrebno je snimiti video na temu prirode i društva, staviti ga na Youtube te na Pučko otvoreno učilište Vodnjan poslati prijavnicu s linkom

Drugu godinu zaredom Grad Vodnjan i vodnjansko Pučko otvoreno učilište organiziraju video nagradni natječaj pod nazivom In-Video Portarol.

Tema je ove godine priroda i društvo, a novost su i dvije kategorije u kojima sudionici prijavljuju svoje video uratke – oni do 18 godina i stariji od 18 godina. Za pobjednike natječaja po svakoj kategoriji osigurane su nagrade u iznosu od dvije tisuće kuna.

Potrebno je dakle snimiti video na temu prirode i društva, staviti ga na Youtube te poslati prijavnicu s linkom. Na natječaj se mogu prijaviti amateri pojedinci ili grupe, zaljubljenici u video i fotografiju. Moguće je poslati i više uradaka, ne dužih od 5 minuta. Videa mogu biti bilo kojeg filmskog roda, vrste i žanra te mogu biti snimljeni mobitelom, fotoaparatima, kamerama.

Prema riječima Emili Janko, stručne suradnice u vodnjanskom učilištu, cilj je potaknuti amatersko video stvaralaštvo.

– Prvi radovi već su počeli stizati, a bilo bi nam drago da na koncu zaista imamo puno prijava. Pozivam zato sve zaljubljenike u videa, amatere, da pošalju svoje video uratke, bilo dokumentarne ili igrane. Posebno pozivam učenike, osnovnoškolce i srednjoškolce da sudjeluju na nagradnom natječaju, rekla je Emili Janko.

Videa će ocjenjivati žiri, sastavljen od znalaca video produkcije te predstavnika Grada Vodnjana i vodnjanskog Pučkog otvorenog učilišta. Kreativnost i inovativnost radova pri ocjenjivanju nosit će najviše bodova. Članovi žirija znat će se početkom idućeg tjedna.

Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, do kada je potrebno ispuniti i poslati prijavnicu na e-mail: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com. Prijavnica se može preuzeti u Pravilniku natječaja. Nagrade će biti dodijeljene 25. kolovoza.

U Pravilniku možete pročitati sve detalje, prava i obveze sudionika, vezane za ovaj natječaj.

Sve dodatne informacije mogu se zatražiti na e-mail: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com ili na broj telefona 052 512 540.