Izgrdila učenike jer joj nisu ništa poklonili za kraj školske godine

14.07.2019 / Mamatataja

Učiteljica iz talijanskog Palerma izgrdila učenika zbog roditelja ‘koji su im loš uzor’!

Iako je škola već odavno završila, svjedodžbe su podijeljene, talijanski mediji proteklih dana pisali su o učiteljici trećeg razreda jedne osnovne škole iz Palerma, koja se izderala na svoje učenike i izgrdila ih jer joj nisu ništa poklonili za kraj školske godine. Darove su joj donijela tek dva učenika.

Iznervirana jer je 14 od ukupno 16 učenika, koliko ih je tom razredu, na podjelu svjedodžbi došlo praznih ruku, poručila im je: “Nadam se da kad odrastete nećete biti kao vaši roditelji, koji vam daju loš primjer!’ Dodala je da joj je drago što više neće vidjeti njihove roditelje jer odlazi na drugo radno mjesto u školi.

Djeca su događaj odmah prepričala mamama i tatama, a ovi su takvo agresivno verbalno ponašanje učiteljice prijavili nadležnom lokalnom uredu za školstvo.

Očito da se i u Italiji vremena mijenjaju te da darove za kraj školske godine donosi sve manji broj učenika, odnosno da to očito ovisi o raspoloženju roditelja. Čini se da je tako i u Hrvatskoj. Nekada su darove učiteljicama nosili gotovo svi učenici pojedinačno, danas je toga sve manje, obično kao prigodni zajednički dar svih roditelja, a u nekim slučajevima možda ni to.