Izostanke učenika do tri dana ponovno će opravdavati liječnik, a ne roditelj?

27.08.2019 / Mamatataja

Ministrica Blaženka Divjak veli da je zaista previše opravdanih izostanaka učenika. U osnovnoj školi to su dva tjedna prosječno po djetetu, a u srednjoj čak tri.

Prema pisanju portala N1 Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je u Bakru najavila mogućnost ograničavanja dosadašnjeg prava roditelja da opravdavaju djecu u školama za razdoblja do tri dana.

– Razmatramo ograničenje roditeljske ispričnice na jednom godišnje ili jednom u polugodištu, što mora proći javnu raspravu, rekla je ministrica Divjak nakon regionalnog sastanka s ravnateljima osnovnih škola na temu provedbe projekta “Škola za život”.

Kako izvještava N1, ministrica je istaknula da je zaista previše opravdanih izostanaka učenika. U osnovnoj školi to su dva tjedna prosječno po djetetu, a u srednjoj čak tri.

Inače, ukoliko bude prihvaćena to će biti ponovna promjena u načinu opravdavanja učeničkih izostanaka i pisanja ispričnica, nakon što je radi rasterećenja liječnika obiteljske medicine, prije par godina, upravo od roditelja traženo da preuzmu na sebe pravdanje izostanka svog djeteta s nastave do 3 tri dana. Izostanke duže od tri dana do sada je potpisivao liječnik.