Još par dana za prijavu škola za dm Zeleni korak

05.03.2020 / Promo

Škole koje se još nisu prijavile mogu to učiniti do 9. ožujka. Deset škola koje prikupe najviše starog papira dobivaju po 10 tisuća kuna

Prijave za akciju dm Zeleni korak u kojoj će osnovnoškolci iz cijele Hrvatske prikupljati stari papir za reciklažu otvorene su do 9. ožujka u 23:59. Na dm-ovu eko akciju dosad se prijavilo više od 130 škola. Škole koje se još nisu prijavile, a žele potaknuti svoje učenike da se angažiraju u zaštiti okoliša, prijave mogu poslati na info@zelenikorak.hr.

– Ove godine za nagrade malenim ekolozima odvojili smo više od 100.000 kuna i zaista me raduje što akcijom Zeleni korak dm ima priliku poticati djecu na promišljanje o važnosti ekologije i aktivno sudjelovanje u očuvanju okoliša, istaknuo je Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm-u.

Deset škola najuspješnijih u prikupljanju starog papira za reciklažu osvojit će nagradu od 10.000 kuna, a ove godine dm će prvi puta dodijeliti i nagrade za Prvi zeleni korak i Najveći zeleni korak u iznosu od 3.500 kuna. Prvi zeleni korak namijenjen je školi koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja prikupi najviše staroga papira po broju učenika, dok će Najveći zeleni korak osvojiti škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira po broju učenika koju je prikupila prošle godine.

U eko akciji dm Zeleni korak tijekom osam godina sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.

Učenici svih škola koje se u roku prijave prikupljat će papir od 10. ožujka do 9. travnja, a detaljnije informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su na dm-ovoj internetskoj stranici www.dm.hr/Zelenikorak.