Kreće škola i kurikularna reforma – ministrica poslala poruku

08.09.2019 / Mamatataja

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kao jednu od novosti u kurikularnoj reformi istaknula je nove udžbenike s digitalnom komponentom

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na svojem je Facebook profilu objavila video u kojem se obratila roditeljima i učiteljima u povodu uvođenja kurikularne reforme u osnovne i srednje škole.

Kada je riječ o osnovnim školama, reforma će se uvesti u sve 1. i 5. razrede, dok je u 7. razredima novi kurikulum predviđen za nastavu biologije, kemije i fizike.

Ministrica je, između ostalog, spomenula i nove udžbenike koji imaju i digitalnu komponentu, što će omogućiti, kako je rekla, i više učenja koje motivira učenike, ali i interakciju sa samim sadržajem.

Kurikularna reforma ulazi u sve škole.

Dobro jutro svima!Ako imate tri minute na raspolaganju, za vas sam napravila kratki rezime reforme koja nakon silnih godina konačno ulazi u sve škole. Za sve ostale informacije bacite oko na često postavljana pitanja i odgovore 👉 https://skolazazivot.hr/najcesca-pitanja-i-odgovori/Sretno svima! Trebat će vremena da se svi naviknu na novosti, ali samo polako i sigurno, u reformi smo zajedno! 😊

Objavljuje Blaženka Divjak u Nedjelja, 8. rujna 2019.