Librić za najmlađe na Sa(n)jmu knjige u Istri

05.12.2019 / Mamatataja

Uz popularnu Priču za laku noć, koja će se svakodnevno održavati u 19 sati, Baka Librić ove godine pripremila je i Priče za dobro jutro, od 9. do 13. prosinca u 9 sati ujutro

U okviru ovogodišnjeg 25. festivala Sa(n)jam knjige u Istri, koji se održava od 5. do 15. prosinca u Domu hrvatskih branitelja u Puli, najmlađima je namijenjen dječji program Librić. Prema najavama organizatora, djeca ove godine mogu očekivati još više zabave, čitanja i učenja!

Dječji program Librić na Sajmu povezuje dvije sajamske i festivalske manifestacije, Sa(n)jam knjige u Istri i Monte Librić. I ovo zimsko izdanje Monte Librića prepoznatljivo je po nastupima Bake Librić, s kojima Gordana Trajković, kao glavni lik najdugovječnijega programa Monte Librića, i na Sajmu uz pregršt novih priča razbuđuje (Priča za dobro jutro) i uspavljuje (Priča za laku noć) svoju mlađahnu publiku.

Tu je i gotovo tri tisuće naslova dječje literature koji će dočekati najmlađe.

Priče za dobro jutro i laku noć

U putovanje knjigama i čarobnim prostranstvima riječi i slova najbolje će povesti Baka Librić, koja je za ovogodišnje druženje pripremila pregršt zanimljivih knjiga i čudesnih priča, a osim u čitanju mališani će moći uživati i u prekrasnim ilustracijama sjajnih domaćih i stranih ilustratora. Uz popularnu Priču za laku noć, koja će se svakodnevno održavati u 19 sati u Plavom salonu Doma hrvatskih branitelja, Baka Librić ove godine pripremila je i Priče za dobro jutro. Sajamski dani započet će tako sa svježim dječjim idejama i dozom dobre knjige. Na jutarnje priče dobrodošli su svi od 9. do 13. prosinca u 9 sati ujutro.

Piknik sa Sedinom & Kolektivno maštanje i ludovanje

U školskom tjednu Sajma, od 9. do 13. prosinca, jutarnji termin u 10 sati rezerviran je za učenike nižih razreda osnovne škole i zabavan program Piknik sa Sedinom. Neustrašivim pričama i zabavnim igrama, Sedina Cerovac motivirat će djecu na čitanje uz nova ili obnovljena izdanja hrvatskih nakladnika. Knjige, polazišta za interaktivnu literarnu igru ove su godine: Priče o neustrašivim hrvatskim ženama (Tatjana Barat; Iris Illyrica); Krijesnica koja se zove baš kao ti (Nataša Jukić, Dona Tomić; Mind Ability d.o.o.); Priča o poštaru (Branislav Glumac, Marino Zurl, Ivan Lacković Croata; V.B.Z.); Priče s morskog dna (Jasminka Tihi-Stepanić; Naklada Ljevak); Japajapac (Silvija Šesto, Tomislav Zlatić; Evenio).

U poslijepodnevnim satima, svaki dan Sajma od 17,30 sati, a vikendima i ujutro od 10,30 sati na repertoaru dječjeg program je Kolektivno maštanje i ludovanje. Uz različite goste, na nekonvencionalan, otkačen način, Sedina Cerovac otkriva najzabavniju stranu književnosti za djecu. Animatorica Sedina će tako pulskim mališanima povezujući priče u harmoničnu cjelinu riječi, slike i zvuka, pokazati svima kako čitanje može biti vrlo zabavno.

Sveti Nikola na Sajmu

Mjesec darivanja na Sajmu uveličat će i dolazak Svetog Nikole. Miljenik djece tako će u predvečerje, 6. prosinca od 17,30 sati darivati najboljim mogućim poklonom – knjigom! Knjige za djecu toga dana bit će dostupne po dodatnom popustu na već snižene naslove, stoji u priopćenju Sajma knjige.