Naučite! Himna Monte Librića!

09.04.2015 / Mamatataja

Kako je do 20. travnja, kada započinje pulski festival dječje knjige, preostalo još malo vremena, Mamatataja prenosi ovu pjevnu melodiju za sve one koji je dosad nisu naučili pjevušiti

Iako već prepoznatljiv, pulski Monte Librić, svake godine nanovo iznenađuje pa je tako i za ovogodišnje osmo izdanje Festivala dječje knjige i autora skladana nova himna pod nazivom Librić Monte Librić. Kako je do 20. travnja, kada festival počinje, preostalo još malo vremena, Mamatataja prenosi ovu pjevnu melodiju za sve one koji je dosad nisu naučili pjevušiti.

Tekst himne je napisao poznati pisac za djecu Mladen Kušec, koji je “odrepao” i jednu solo dionicu, glazbu potpisuje svima znani Bruno Krajcar, a za glazbeni aranžman je zaslužan Mauro Giorgi. Himnu pjeva Librica Rea Korani s djecom članicama studija glazbene kreativnosti Čarobna frula, Lanom Crnogorčić, Dianom Kegelj, Mateom Kegelj, Terezom Mišan i Noemi Rojnić.

Otkud ideja da se već treću godinu zaredom sklada nova himna, pitali smo drugu Libricu i glasnogovornicu ove manifestacije Iris Mošnja. Prema njenim riječima, upravo želja da budu svake godine novi i drugačiji, da pokažu da imaju pregršt ideja, potaknula ih je da za svako izdanje festivala osmisle i novu pjesmu. “A s obzirom da imamo i Reu Korani, to nam nije uopće teško”, rekla nam je Iris Mošnja. Inače, Rea Korani autorica je svih dosadašnjih himni, a ove je godine pripremila talijanski dio teksta.

Himnu Monte Librića možete poslušati ovdje: