Novigrad ovog vikenda postaje grad čarobnjaka

18.06.2015 / mamatataja

Festival uličnih čarobnjaka u Novigradu, 20. i 21. lipnja, započinje programom za djecu u Parku novigradske biskupije koji će se predvečer pretvoriti u Park znanosti s neobičnim znanstvenim instalacijama

Festival uličnih čarobnjaka (FUČ) održava se u istarskom Novigradu  ovog vikenda, 20. i 21. lipnja. Manifestacija za velike i male pod nazivom Čarobni NoviGrad okupit će slobodne profesionalne umjetnike i skupine iz Argentine, Španjolske, Italije i Hrvatske koji njeguju ulični pristup kazalištu. Kombinirajući muziku, ples i žongliranje sa zahtjevnim cirkuskim vještinama, kao što su hodanje po žici i konopu, rad s trapezom i svilom, akrobacije, nesumnjivo je da će stvoriti ugođaj koji će na novigradske trgove i ulice, šetnice i u parkove, i ove godine privući mnoštvo posjetitelja, posebno roditelja s djecom.

fuč 12

Festival se održava u večernjim satima, a započinje programom za djecu u Parku novigradske biskupije koji će se u subotu od 19, a u nedjelju od 18 sati, pretvoriti u Park znanosti s neobičnim znanstvenim instalacijama. One se mogu dodirivati, osluškivati, pokrenuti, lupkati…

Djeci će biti zanimljiva i Šaraonica, oba festivalska dana predviđena za 20 sati. Unutar iscrtane šablone na Velikom trgu, ispod zvonika, djeca će moći bojati, šarati i crtati svoje maštovite likove i oblike.

fuč 4

Organizatori najavljuju brojne predstave na novigradskim šetnicama. Kao posebno zanimljiva ističe se  i Cartoon Toyletee u izvedbi El Nina Retrtea, argentinskog umjetnika koji oponaša lik iz crtića. Predstava je u nedjelju na programu u 20.30 sati, u Parku novigradske biskupije.

klaun

Predstava koja obećava je i Efetk kofein koju će uz puno akrobacija izvesti talijanska skupina Circo Puntino, u nedjelju, u 21 sat na rivi, na Mandraču.

Prema riječima Barbare Zovko iz organizacije FUČ-a, ovo je tek manji dio programa koji se priprema za festivalske večeri.

Sva događanja za posjetitelje su besplatna.

Fotografije: FUČ (snimljene za prošlogodišnjeg festivala)