Škola pri pulskoj bolnici u novim prostorima

10.09.2022 / V. K.

Školu pri pulskoj bolnici od siječnja 2004., kada je pokrenuta, za vrijeme hospitalizacije, ali i boravka u dnevnoj bolnici, pohađao je velik broj učenika iz cijele Istre, što im je pomoglo pri lakšem povratku u njihove matične škole, ističu u Gradu Puli

S početkom nove školske godine škola za osnovce pri pulskoj Općoj bolnici preselila se u novi, veći i funkcionalniji prostor, izvijestili su iz Grada Pule. Škola u pulskoj Općoj Bolnici djeluje u sklopu Područnog odjela Škole pri bolnici – Osnovne škole Vidikovac.

Prema riječima voditeljice škole pri bolnici Dolores Višković Terzić na preseljenje se dugo čekalo zbog izgradnje nove bolnice i pandemije. No, kako je istaknula, vrijedilo je.

– Naši će učenici od sada moći pratiti nastavu u prostranoj učionici opremljenoj suvremenim pomagalima poput pametne ploče, tableta i računala. Moderne tehnologije neće im samo olakšati rad u školi, već pružiti i mnoštvo mogućnosti za igru i opuštanje. Pristup digitalnim materijalima imamo otprije zahvaljujući našim zastupnicima izdavačkih kuća tako da ni u tom pogledu nismo zakinuti, rekla je Višković Terzić.

U Gradu ističu da je Školu pri pulskoj bolnici od siječnja 2004., kada je pokrenuta, za vrijeme hospitalizacije, ali i boravka u dnevnoj bolnici, pohađao velik broj učenika iz cijele Istre, što im je pomoglo pri lakšem povratku u njihove matične škole.

U sklopu školskih bolničkih prostora, novim didaktičkim pomagalima i opremom prilagođenom djeci nižih uzrasta opremljen je i prostor igraonice, tj. dnevnog boravka. Prostor igraonice namijenjen je djeci i roditeljima, a opremljen je i kutkom za igru, čitanje, pisanje i opuštanje.

U Odjelu za informiranje Grada Pule ističu da su za modernizaciju nastave i prostora za igru i učenje zaslužni članovi Rotary Cluba Zagreb koji su projektom „Pokaži ljubav: Moja učiteljica zove se NADA“ – donirali 87 tisuća kuna, čime su kupljeni informatička oprema, namještaj i didaktička pomagala, a sve u svrhu omogućavanja humanijeg boravka djece u bolnici.