Okrugli stol o važnosti senzorne integracije

21.09.2017 / Mamatataja

Danas, 21. rujna, u pulskoj Središnjoj knjižnici o senzornoj integraciji govorit će Loretta Morosin, ravnateljica pulskog Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Doris Mancini Flego i Mateja Hrestak, pedagoginje senzorne integracije te psihologinja Irena Brajković, a sve u sklopu humanitarne akcije ‘Pokreni se za Mali svijet’

Humanitarna akcija „Pokreni se za Mali svijet”, kojim se prikupljaju sredstva za opremanje senzorne sobe za pulske dječje vrtiće Mali svijet, nastavlja se danas, 21. rujna, u pulskoj Središnjoj knjižnici okruglim stolom pod nazivom “Senzorna integracija – zašto je važna?” S početkom u 18 sati o ovoj temi govorit će Loretta Morosin, ravnateljica pulskog Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Doris Mancini Flego i Mateja Hrestak, pedagoginje senzorne integracije te psihologinja Irena Brajković.

Prema riječima Sanje Subotić, privremene ravnateljice Dječjih vrtića Pula, cilj okruglog stola i cijele akcije je podizanje svijesti o potrebama djece s teškoćama u razvoju i teškoćama senzorne integracije, a prikupljena sredstava iskoristit će se za dovršetak opremanja prostora senzorne sobe te nabavku potrebnih sredstava i didaktike. Naime, zahvaljujući senzornoj sobi, kod djece se unapređuje razvoj različitih sposobnosti i vještina, kao što su razvoj osjeta, ravnoteža, gruba i fina motorika.

Humanitarna akcija otvorena je do kraja mjeseca, a priključiti se mogu svi zainteresirani građani uplatom donacije na račun akcije HR6923600001502139091, otvoren kod Zagrebačke banke. Dodajmo da će u sklopu akcije na pulskoj gradskoj tržnici 30. rujna biti postavljen humanitarni štand. Dodatne informacije o ovoj humanitarnoj akciji mogu se pronaći na Facebook i internetskoj stranici projekta.

Svoj doprinos humanitarnoj akciji na međunarodnoj triatlon utrci IRONMAN 70.3, koja se održala protekle nedjelje u Puli, dala je i ekipa Dječjeg vrtića Mali svijet u sastavu – odgajateljica Magda Romić, psihologinja Irena Brajkovićte te Bogdan Đekić iz Stolnoteniskog kluba Pula.