Porod u vozilu hitne: Noya iz Poreča – prva beba u 2023. godini rođena pri pulskom rodilištu

01.01.2023 / Mamatataja

Porod je tako brzo napredovao da je bebica zapravo rođena u vozilu hitne pomoći na platou tik do zgrade rodilišta

Prva beba u 2023. godini rođena u pulskom rodilištu je Noya Bilali, drugo dijete Teute i Elgadafa Bilalija iz Poreča, izvijestili su iz Grada Pule.

Porod je tako brzo napredovao da je bebica zapravo rođena u vozilu hitne pomoći na platou tik do zgrade rodilišta pa je dežurnom timu u novogodišnjoj noći u sastavu – dr. Bojana Milevoj i dr. Milan Prenc te primalje Mihaela Čuma i Irena Rojnić – preostalo da se žurno spuste do predvorja rodilišta i pomognu hrabroj mami i bebici. Djevojčica je rođena u 3 sata i 11 minuta, a pri porodu je težila je 3730 grama. Da je bebica dobro potvrdila je prvim pregledom neonatologinja dr. Mirna Milevoj Ražem.

Sretnu majku i njezinu djevojčicu Noyu, čije ime, prema riječima majke, na arapskom jeziku znači lijepa, u ime Grada Pule posjetila je zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić (inače liječnica neuropedijatrica – op.a.), uručivši im simboličan iznos od 2023 kune i plišanog medvjedića. Dogradonačelnica Močenić čestitala je majci te zaželjela djevojčici dug i sretan život.

Prema riječima voditelja Odjela fetalne medicine i opstetricije primarijusa dr. Davora Zoričića, u Općoj bolnici Pula u 2022. godini rođeno je 1339 djece, za 176 manje nego godinu ranije.

U prvom dijelu prvog dana 2023. godine u rodilištu Opće bolnice Pula rođeno je pet beba.