Predstava ‘Mrav, mrav, mrav i cvrčak’ u Teatru Naranča. Darujemo vas s 2×2 ulaznice. Dobitnici!

16.02.2016 / Mamatataja

Glumačko-lutkarska predstava za djecu “Mrav, mrav, mrav i cvrčak”, Teatra Oz, vedra je i dinamična glazbeno-edukativna predstava. Igra u Teatru Naranča, u subotu, 20. veljače, u 18 sati

U subotu, 20. veljače, u 18 sati, u pulskom Teatru Naranča održat će se glumačko-lutkarska predstava za djecu Mrav, mrav, mrav i cvrčak, Teatra Oz.

Riječ o vedroj i dinamičnoj glazbeno-edukativnoj predstavi, nastaloj prema priči Cvrčak i mrav, jednoj od najpoznatijih Ezopovih basni. Predstava prati život mrava kroz sva godišnja doba, svira se i pjeva uživo. Djeca će upoznati puhački instrument saksofon kroz različite glazbene žanrove.

Kroz predstavu se provlači najpoznatije glazbeno djelo A.Vivaldija Četiri godišnja doba i ostali pomno odabrani glazbeni primjeri s prilagođenim tekstom. Osnovna ideja jest da se djeci na zabavan, bajkovit i primjeren način približi klasična i druge vrste glazbe te pruži jedinstven i neposredan dodir s glazbom.

Priča nas istovremeno uči da moramo biti vrijedni, marljivi i radišni poput mrava, ali ponekad i bezbrižni poput cvrčka. Trebamo prihvatiti jedni druge u svojim različitostima i na taj način kreirati suživot.

Teatar Oz je profesionalno kazalište za djecu osnovano 2007. godine. Svake godine realizira jedan do dva premijerna naslova i izvede oko 90 predstava. Osnivači kazališta i njegovi umjetnički voditelji su Anton Železnik i Mihaela Sirotnjak Železnik koji okupljaju mlade, profesionalne glumce i autore, samostalne umjetnike, pedagoge, studente, pjesnike i renomirane glazbenike. Svo oni zajedno stvaraju nove, alternativne i kreativne projekate za djecu i mlade.

Iz tvornice mašte Teatra Oz izašlo je šest glumačko lutkarskih ostvarenja za djecu: Drvo ima srce, Lažeš, Pinokia!, Mrav, mrav, mrav i Cvrčak, Cirkus Kumulus, Pra priče i Vilibald na božićnom zadatku.

Teatar Oz mnogi nazivaju i glazbenim kazalištem jer posebno njeguje kvalitetu glazbe i izvedbu uživo.

Teatar Oz 2014. godine dobiva svoje stalno mjesto za djelovanje te vlastitim sredstvima i uz pomoć i suradnju lokalne zajednice te Ministarstva kulture otvara „Najmanje kazalište na svijetu“ u Brseču kao jedinstveni projekt na ovim prostorima – malo kazalište koje kontinuirano djeluje kroz cijelu godinu i dovodi u goste domaće i strane umjetnike te održava predstave iz vlastite produkcije, stoji u priopćenju uz ovu predstavu.

oz

Igra darivanja

Mamatataja daruje dvoje čitatelja s po dvije ulaznice za subotnju predstavu Mrav, mrav, mrav i cvrčak.

Sretne dobitnike, odbrane slučajnim odabirom putem računala, objavit ćemo u petak poslijepodne, 19. veljače. Svakako se u petak vratite na portal i provjerite jeste li bili sretne ruke.

Evo što trebate učiniti:
1. Pošaljite svoje podatke, ime i prezime na info@mamatataja.hr
2. Imate li Facebook, budite fan i lajkajte Facebook stranicu portala Mamatataja (ako već niste).
3. Podijelite objavu.

Sretno!

Objava dobitnika

Dobitnice su Romina Đekić i Mirhada Šehić, a ulaznice mogu podići u Teatru Naranča prije početka predstave.

Dobitnicama čestitamo, a ostalima želimo više sreće drugi put. Pratite nas i čitajte i dalje!