Primalja i obitelj – novi ciklus radionica za trudnice u studenome

05.11.2017 / Mamatataja

U utorak, 7. studenoga, u 17. 30 sati, u Puli započinje novi ciklus radionica za trudnice koje vode primalje pulskog rodilišta, okupljene u savjetodavnu agenciju Primalja i obitelj

Predavanjem i razgovorom o doživljaju trudnoće i majčinstva, u utorak, 7. studenoga, u 17. 30 sati, u Puli započinje novi ciklus radionica za trudnice, koje vode primalje pulskog rodilišta, okupljene u udrugu – savjetodavnu agenciju Primalja i obitelj.

Svaki ciklus obuhvaća 4 radionice na kojima se trudnice i njihovi partneri detaljno upoznaju s porodom, njegovim tijekom te onime što nove mame očekuje nakon poroda, u rodilištu i kasnije kod kuće. Razgovara se o majčinstvu, dojenju, trenucima s bebom.

Cilj je pružiti što više detaljnih informacija budućim mamama kako bi što spremnije i lakše dočekale i proživjele trenutke koje ih očekuju. Radionice se odvijaju u malim grupama upravo da bi se omogućila intimnost potrebna za baš sva pitanja o kojima trudnice žele razgovarati s primaljama.

Prema riječima predsjednice i osnivačice udruge primalje Teute Grdinić, iako svaka radionica ima svoju temu, razgovori se vode i prilagođavaju temama za koje se žene zanimaju.

– Želja nam je trudnice smiriti, opustiti i pripremiti za porod kako bi najljepši događaj u životu – kao što je rađanje djeteta – na taj način mogle i doživjeti, rekla je primalja Teuta.

U radu radionica sudjeluju školovane primalje, prvostupnice primaljstva, koje sve više osnažuju i promoviraju prirodniji, humaniji i opušteniji pristup porodu i ženama na porodu. Rodilje potiču na što više kretanja po rađaonici, sa što manje mučnog i prisilnog ležanja, potiču ih na ‘nove’ položaje prilikom rađanja, otklanjaju stare navike da žena ne smije popiti gutljaj vode na porodu (sad ih na to potiču!), i još mnogo toga, o čemu možete čitati u tekstovima Što ponijeti u rađaonicu? te Mogu li se klistir i brijanje izbjeći?

Nakon prve radionice Doživljaj trudnoće i majčinstva, svakog sljedećeg utorka u studenom slijede radionice: Iskustvo poroda, Majčinstvo – nova uloga, novi identitet, nova ja, te – Radionica za buduće roditelje.

Radionice se odvijaju na adresi Vrtlarska 6, u poslovnoj-stambenoj zgradi Porečanka.

Za sudjelovanje potrebno se prijaviti na tel. 092 359 66 32 ili na email info@primaljaiobitelj.com. Informacije su dostupne na web stranici udruge Primalja i obitelj te facebook stranici.

Primalja Teuta Grdinić, predsjednica i osnivačica savjetodavne agencije za trudnice Primalja i obitelj