Prva samostalna izložba slika Mile Ivanović

26.02.2016 / Mamatataja

Na izložbi pod nazivom ‘Blue Moon’ pulska učenica Mila Ivanović ponajviše se predstavila svojim najdražim motivima, popularnim konjićima My Little Pony

Mila Ivanović, mlada pulska autorica i učenica 5. razreda, predstavila je svoje slike na prvoj samostalnoj izložbi, 26. veljače, u prostorima Doma Crnogoraca u Puli.

mila izložba 2 Mila Ivanović

Blue Moon

Na izložbi pod nazivom ‘Blue Moon’ Mila se ponajviše predstavila svojim najdražim motivima, popularnim konjićima My Little Pony, kojima se još kao mala djevojčica najviše voljela igrati. Potom ih je počela crtati olovkom u boji te koristeći kompjutorsku tehnologiju, i različito ih interpretirajući. Tako je i izložbi od ukupno 30-ak izloženih radova većina nacrtana kompjutorski, a manji dio bojicama.

mila izložba 3

mila 4

mila 9

U vrtiću portretirala odgajateljice

Svoj iznimni talent u crtanju jedanaestgodišnja Mila iskazuje od najranijeg djetinjstva, a prema riječima njezine majke Mirjane Vermezović, crta oduvijek, otkad je naučila držati olovku.

– Najprije me pitala da joj pomognem nacrtati određene likove ili “komplicirane” dijelove tijela, poput kandži mačaka. No, vrlo brzo je sama ovladala tehnikom te je još u vrtiću “slikala” portrete odgojiteljica. Crta svaki dan, najčešće olovkom, različite crteže, a u posljednje vrijeme stvara slike na kompjutoru.  Nedavno je počela crtati karikature, rekla nam je njezina majka.

Milini crteži, slike i stripovi objavljivani su u prilozima pulskog dnevnika Glas Istre, izazvavši uvijek veliku pažnju. U nekadašnjem prilogu Zoom objavljena je njezina ilustracija uz tekst koji je govorio o uvođenju seksualnog odgoja u škole. Pored toga, Mila je ilustrirala i napisala slikovnicu kojom je konkurirala na natječaju Moja prva knjiga karlovačke udruge za promicanje kulture čitanja Kalibra.

mila 2

Spontana sanjarica bujne mašte

Mila pohađa likovnu radionicu odgajateljice i likovne umjetnice Lilie Batel, u sklopu koje je izlagala svoje radove na više skupnih izložbi. Svoju učenicu Lilia Batel opisuje kao spontanu, sanjaricu i bujne mašte.

– Njezini likovi razotkrivaju nepreglednu nježnost u pristupu bojama, poput “duge” njezinih snova. Svaki njezin “konjić” kao da sažima sve boje ovoga svijeta da bi ih unio u najrazličitije emocije s nevjerojatnom nježnošću. Kako je lagana njezina ruka kada stvara obojanim grafitom, tako je i nježna kada traži boje, te u pokretima kada stvara pomoću kompjutora, modernim sredstvom mladih generacija, zapisala je Batel.

mila 5

Prema njenim riječima, Milina kreativnost i nas odrasle uvodi u svjetove snova, kada smo i sami bili djeca.

Mila Ivanović rođena je 19. kolovoza 2004. godine u Puli i učenica je Osnovne škole Monte Zaro.

mila sismisAutorski lik Gavro

mila sismis 2

mila 8

mila 12