Pulske primalje predstavljaju udrugu te pozivaju na Dan otvorenih vrata pulskog rodilišta

03.05.2018 / Mamatataja

U povodu Međunarodnog dana primaljstva, ujutro 4. svibnja, pulske primalje organiziraju Dan otvorenih vrata rodilišta, a uvečer u središnjoj knjižnici predstavljaju svoju udrugu Primalja i obitelj

U povodu Međunarodnog dana primaljstva udruga Primalja i obitelj, koja okuplja primalje iz rodilišta Opće bolnice Pula, predstavit će svoj rad i djelovanje u središnjoj pulskoj gradskoj knjižnici, 4. svibnja, s početkom u 18 sati.

 Primalje pulskog rodilišta

Udruga djeluje nešto više od pola godine kao savjetodavna agencija koja za trudnice organizira radionice o trudnoći, porodu i majčinstvu. Svojim znanjem i iskustvom primalje pomažu ženama da sa što manje straha prolaze kroz izazove porođaja, na način da ih iscrpno i iz prve ruke informiraju o onome što ih očekuje prilikom poroda te kasnije, prvih dana s bebom.

Pored toga, osnivanjem ovakve udruge, jedne od rijetkih u Hrvatskoj, pulske primalje promiču primaljsku praksu i skrb te snažno doprinose poticanju već započetog trenda što prirodnijeg poroda u domaćim rodilištima, bez nepotrebnih medicinskih intervencija i u uvjetima koji su što manje strogo bolnički kontrolirani.

Dan otvorenih vrata pulskog rodilišta

U tom cilju, već treću godinu za redom, u povodu Dana primaljstva pulske primalje organiziraju Dan otvorenih vrata pulskog rodilišta. Tako će biti i 4. svibnja ove godine, s početkom u 10 sati. Pulske primalje pozivaju sve zainteresirane sadašnje ili buduće trudnice da posjete rodilište te iskoriste prigodu da ih upoznaju i razgovaraju s njima o svim temama koje ih interesiranju.