Škola dojenja – besplatna radionica u pulskoj udruzi Primalja i obitelj

25.11.2017 / Mamatataja

U ponedjeljak, 27. studenog, s početkom u 17.30 sati održat će se radionica o dojenju na kojoj će nove i buduće mame dobiti najnovije informacije i praktične savjete o dojenju, ali i emocionalnu podršku

U pulskoj udruzi Primalja i obitelj, koju vode profesionalne primalje, u ponedjeljak, 27. studenog, održat će se besplatna radionica o dojenju. S početkom u 17.30 sati, nove i buduće mame dobit će najnovije informacije o prehrani majčinim mlijekom i praktične savjete o dojenju, ali i emocionalnu potporu i podršku koja će im pomoći da steknu povjerenje u vlastitu sposobnost dojenja.

– Dojenje je više od samog hranjenja. Dojenje je dodir, davanje i primanje, izmjena hormona ljubavi, utjeha te stvaranje povezanosti između majke i njezinog djeteta koja će trajati cijeli život. Iako je dojenje najprirodniji način prehrane ono ne dolazi uvijek svim majkama potpuno prirodno i spontano. To je također i vještina koju je potrebno naučiti, stoji u pozivu za ‘Školu dojenja’.

Radionicu će voditi Magdalena Kurbanović, sveučilišna prvostupnica primaljstva koja je pohađala tečaj za IBCLC savjetnicu za dojenje.

Radionica Škola dojenja održat će se i 4. prosinca. Kako najavljuju u udruzi, radionica o dojenju organizirat će se nanovo svakog mjeseca.

Očekivano trajanje radionice je do 20 sati, a odvijat će se na adresi udruge, u zgradi Porečanka, Vrtlarska 6, Pula.