‘Što kad nestane struje’ – edukativni filmić za djecu i cijelu obitelj

03.06.2022 / Mamatataja

U sklopu projekta LABEL 2020 snimljen je i igrani edukativni film za djecu Što kad nestane struje?! – o energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša

LABEL2020 je međunarodni projekt Energetskog instituta Hrvoje Požar i partnera, koji financira Europska komisija kroz program Obzor 2020. Svrha mu je pružiti učinkovite informacije o novim energetskim oznakama za kućanske uređaje, odnosno o tome kako znati odabrati učinkoviti kućanski uređaj.

U sklopu projekta osmišljena je inicijativa Uštedi energiju!, u želji da se građanima na jednostavan i zanimljiv način objasni kako mogu uštedjeti energiju u kućanstvu uz minimalne promjene svojih navika.

U sklopu projekta snimljen je i igrani edukativni film za djecu Što kad nestane struje?! o energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša. Radnja filma događa se u tipičnoj obitelji s troje djece te ih promatramo u njihovoj svakodnevici dok ih kćer Dora pokušava senzibilizirati na uštedu energije i osvijestiti o potrebi zaštite okoliša.

Na stranici ustedienergiju.hr uz savjete o energetskoj učinkovitosti, nalaze se i zanimljivi sadržaji za najmlađe – bojanka i kratki video sadržaji, ali i slikovnica Labelko spašava zemlju, koja je već poslana mnogim školama i knjižnicama diljem Hrvatske – a možete je prelistati i online.