Tečaj kvalitetnog roditeljstva u Puli

18.10.2016 / Mamatataja

Ciklusom je predviđeno deset radionica u trajanju od dva sata koje polaznici pohađaju jednom tjedno tijekom dva mjeseca

Društvo Naša djeca Pula poziva roditelje da se upišu u tradicionalni jesenski ciklus Tečaja kvalitetnog roditeljstva. Voditelj je psiholog i psihoterapeut Davor Apostolovski, a pohađanje tečaja je besplatno.

Kroz tečaj roditelji će imati prigodu propitati svoje stavove, spoznati nove mogućnosti ponašanja i odnosa te stvoriti bolje ozračje u obitelji. Moto ovogodišnje radionice je: “Od svih zanata najteže, ali i najljepše je biti mama i tata“.

Tečaj kvalitetnog roditeljstva se bazira na Teoriji izbora američkog psihijatra dr. Williama Glassera i podrazumijeva spoj interaktivnih igara, teorijskih znanja, savjeta o odgoju i vježbi iz komunikacije. Cilj je unaprjeđivanje roditeljske uloge i uspostavljanje bolje komunikacije u obitelji, kako između roditelja i djece, tako i između bračnih partnera.

Obrađuju se teme kao što su pozitivna psihologija, razumijevanje potreba djece i roditelja, konflikti, vođenje i usmjeravanje, ponašanja koja izabiremo u odgoju, kvalitetno vrijeme u obitelji, asertivno ponašanje, kako slušamo jedni druge, samopouzdanje i sl.

U nove tečajeve, zahvaljujući upitima i sugestijama dosadašnjih polaznika, uključeni su i sadržaji vezani uz roditeljstvo djece s poteškoćama, kao i teme vezane uz djecu koja pokazuju darovitost.

Rezultati vanjskih evaluacija programa ukazuju da se između ostalog kod roditelja nakon tečaja povećava zadovoljstvo roditeljskom ulogom, poboljšavaju partnerski odnosi, smanjuje stres i povećava osjećaj kompetentnosti u odgoju.

Naglasak u tečaju nije na specifičnim problemima vezanim uz određenu dobnu skupinu, već na razvoju odnosa između članova obitelji te se na tečaj mogu prijaviti roditelji djece svih dobnih uzrasta.

Ciklusom je predviđeno deset radionica u trajanju od dva sata koje polaznici pohađaju jednom tjedno tijekom dva mjeseca.

Tečaj financira Istarska županija. Za detaljnije informacije ili prijave obratite se u Društvo Naša djeca Pula, Radićeva 22, na telefon 211 991 ili na mobitel voditelja tečaja 091 58 36 695.