U Puli radionica za adolescentice ‘Zavoli sebe i svoje tijelo’

26.04.2018 / Mamatataja

Radionica nudi podršku adolescenticama kako bi same sebi olakšale proces traženja identiteta.

Besplatna radionica za adolescentice Zavoli sebe i svoje tijelo pod vodstvom Vane Dominis, edukatntice gestalt te dječje i adolescentne psihoterapije, održat će se u Puli, u subotu, 28. travnja, od 10.30 do 13.30 sati.

Radionica nudi podršku adolescenticama kako bi same sebi olakšale proces traženja identiteta, te na lakši način dostigle zrelost, prebrodile unutarnje krize, osnažile već postojeće unutarnje kapacitete, proradile trenutne teške situacije te povećale kvalitetu življenja i odnosa sa samim sobom i okolinom.

U najavi radionice ističe se da svaka adolescentici traži vlastiti put u svoj identitet, što za mlade djevojke predstavlja velike i naporne zahtjeve kojima se moraju prilagoditi.

Kod formiranja vlastitog identiteta adolescentice moraju proći procese u kojima će oblikovati sliku o sebi, a koja se upravo bazira na osjećaju autonomije, povjerenja u samoga sebe i svoje kvalitete.

U burnom razdoblju odrastanja odvijaju se i fiziološke promjene, nagli porast kognitivnih sposobnosti, te povišena emocionalnost.  Kriza identiteta koja se pojavljuje u toj dobi je normalna i očekivana pojava, a sve kako bi osoba mogla iz svijeta djeteta ući u svijet odraslih. Jako je bitno tu fazu razvoja proći na zadovoljavajući način. U protivnome mogu se javiti određeni strahovi, smanjeno samopoštovanje, konfuzija identiteta.

Zainteresirane adolescentice mogu se prijaviti na broj mobitela 099 85 333 62, e-mailom dominis.vana@gmail.com ili u inbx na Fb profilu.