U pulskom INK-a gostuje Opera Rosa – opera za bebe

08.11.2023 / Mamatataja

Opera za bebe postavljena je kao živa instalacija u ugodnom, sigurnom i mekanom prostoru.

U četvrtak, 9. studenoga, u 18 sati, i u petak, 10. studenoga, u 11 i 18 sati, INK Gradsko kazalište Pula ugošćuje ansambl Opere Rosa – opere za bebe, za dob od prve do druge godine te od treće do četvrte. Predviđeno trajanje scenske izvedbe je 30 minuta.

Opera Rosa – opera za bebe, zamišljena je kao zajedničko interaktivno putovanje za velike malene i njihove malene velike. Postavljena je kao živa instalacija u ugodnom, sigurnom i mekanom prostoru. Djecu poziva na slobodno kretanje i istraživanje svijeta glazbe, zvuka i pokreta, stvorenog za njih.

Četiri izvođačice, svaka kroz svoj medij – glas, pokret, instrument, malu i veliku publiku vode na putovanje od sna do igre, od tamnog do svijetlog, od apstraktnog do konkretnog, od glasa do riječi.

Riječ je o koprodukciji 32. festivala Muzički biennale Zagreb – Hrvatskog društva skladatelja – Hrvatskog narodnog kazalište u Zagrebu. Autorica glazbe je Tena Novak Vincek, a izvođači su Ivana Lazar (sopran), Lucija Stanojević, Tena Novak Vincek (violina i ostali instrumenti) te Irma Unušić (plesna izvedba).