U vrtiću Maslačak kroz igru snimili CD. Promocija ove subote!…Darujemo 2 CD-a. Objava dobitnika

11.02.2016 / Vesna Kapeloto

Promocija CD-a je 13. veljače, u bivšem Pionirskom domu, u 17 sati. Bit će to najljepši način da ovaj vrtić, poznat po iznimno kreativnom pristupu i radu s djecom, obilježi svojih 25 godina postojanja.

‘Raspjevani Maslačak’ naziv je CD-a kojeg su snimila djeca iz pulskog privatnog vrtića Maslačak, a predstavit će ga u subotu, 13. veljače, u bivšem Pionirskom domu, u 17 sati. Bit će to najljepši način da ovaj dječji vrtić, poznat po iznimno kreativnom pristupu i radu s djecom, obilježi 25 godina postojanja.

Na promociji i glazbenoj predstavi, najavljuje ravnateljica i osnivačica vrtića Morena Ravnić, bit će pregršt iznenađenja pa će tako mališani iz Maslačka, pored pjesmica s CD-a, otpjevati i Bratec Martin na kineskom jeziku. Naučili su ih tome kineski studenti koji u vrtiću, u radu i druženju s djecom, provode pet tjedana, a na međunarodnoj su studenskoj razmijeni u Puli.

maslačak 1

Šest veselih i poletnih pjesmica

CD sadrži šest veselih i poletnih pjesmica, a svaka je nastajala uz edukativno-istraživačke projekte koji su se posljednje četiri godine odvijali u ovom vrtiću. Sve je započelo sudjelovanjem i pripremama za pulske Dane antike, kada je i nastala pjesma Rimljani, s refrenom Ave Cezare, ave/ Rimljani te slave / Ave Pula, ave / Grad povijesti blistave.

Pjesma Pokret nastala je uz projekt o kretanju, kojeg je Morena Ravnić pretočila u knjigu. Kad su se mališani iz Maslačka igrali i istraživali na temu svjetlosti osmislili su pjesmu Svjetlost, a odlazeći svakog ljeta na more ispjevali su stihove pjesmice Zrikavac: U moru sretni kupamo se sada / Bolje more nego tuš i kada...

Tu je još i živahna pjesma Indijanci te Eko himna, budući da je vrtić uključen u međunarodnu Eko školu. Za svaku pjesmu snimljena je i instrumentalna verzija kao odličan poticaj za pjevanje i snimanje, tim više što zajedno s CD-om dolazi i knjižica sa svim tekstovima i popratnim dječjim crtežima.

maslačak 6

CD je proizvod cijele ekipe iz vrtića Maslačak, djece i odgajateljica, na što su, vele, jako ponosni. Ideja vodilja za CD i svaku pjesmu došla je od ravnateljice Morene, tekstove je napisala odgajateljica Anita Smokrović, glazbu Kristina Ilić, inače profesorica glazbene kulture. Aranžmane potpisuje Korado Vidulin. Na pjesmi Pokret surađivale su još i Rea Korani te Monica Jakšić. Sve je snimljeno u studiju Partyzan pod vodstvom Marijana Jelenića.

maslačak 3

‘Želja nam je pjesme podijeliti s drugom djecom’

– Pjesme smo snimili u srpnju prošlog ljeta, u svega tri sata. Iako je bilo jako toplo, bilo je to prekrasno iskustvo, posebno za djecu. S nama su tada bili i sadašnji školarci, koji će također sudjelovati na subotnjoj promociji, rekla je Morena Ravnić.

Istaknula je da Maslačak nije glazbeni vrtić, da u vrtiću nemaju glazbene radionice, pa i sam CD nisu snimali da bi isticali svoje glazbene potencijale.

– Pjesme su nastale kroz našu igru i zabavu, kroz proces rada i stvaranja u vrtiću, a ideja o CD-u je proizašla iz želje da te pjesme podijelimo s drugima, rekla je Morena Ravnić.

vrtić maslačak

maslačak cd (3)

Darujemo 2 CD-a Raspjevani Maslačak

Dječji vrtić Maslačak u suradnji s Mamatataja daruje dvoje naših čitatelja s po jednim CD-om Raspjevani Maslačak.

Sretne dobitnike, odbrane slučajnim odabirom putem računala, objavit ćemo u subotu ujutro, 13. veljače. Svakako se u subotu vratite na portal i provjerite jeste li CD dobili baš Vi.

CD možete podići na subotnjoj promociji u bivšem Pionirskom domu ili u Dječjem vrtiću Maslačak (Vernalska 12, Pula).

Evo što trebate učiniti:
1. Pošaljite svoje podatke, ime i prezime na info@mamatataja.hr
2. Imate li Facebook, budite fan i lajkajte Facebook stranicu portala Mamatataja.
3. Ostavite komentar po želji ispod teksta na zidu.
Sretno!

Dobitnici

CD su dobile Vita Zukerić i Lorena Banko – Veličković. Dobitnicama čestitamo, a ostalima želimo više sreće drugi put. Pratite nas i čitajte i dalje! 🙂