Učenici OŠ Veruda koji uče Građanski odgoj u posjetu pulskoj Komunalnoj palači

17.11.2022 / Mamatataja

Učenike petih razreda i njihovog profesora geografije Ivana Gambirožu primila je dogradonačelnica Ivona Močenić

Grad Pula od ove školske godine uveo je Građanski odgoj i obrazovanje u sve pulske osnovne škole, za što su u proračunu osigurana sredstva za udžbenike u iznosu od 223 tisuće kuna te je provedena i edukacija za nastavnike koji provode građanski odgoj.

Tim povodom učenici petih razreda Osnovne škole Veruda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje u pratnji profesora geografije Ivana Gambirože posjetili su Komunalnu palaču, a ugostila ih je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

– U sklopu Građanskog odgoja obrađujete niz zanimljivih tema od toga kako funkcionira lokalna zajednica, kako funkcionira država, društveno odgovorno ponašanje, teme vezane uz obitelj, ekološke teme, volontiranje, uključenost u lokalnu zajednicu. Vjerujem da vam je predmet zanimljiv i da ćete još puno toga naučiti, rekla je učenicima zamjenica gradonačelnika Močenić.

Budući da je politička dimenzija dio tema nastave Građanskog odgoja i obrazovanja, na ovaj način učenici su imali priliku dobiti uvid u način funkcioniranja i upravljanja Gradom.

Profesor Ivana Gambiroža rekao je da cilj razumijevanja političke dimenzije da učenici kroz nju uče kako se u društvu donose odluke, zakoni i drugi propisi.

– Na taj način, moći će razumjeti tko se uključuje u taj proces i na koji način, što možemo učiniti da bismo sudjelovali u tim procesima te kako je ustrojena državna uprava, a kako lokalna i županijska samouprava, pojasnio je profesor Gambiroža.