Učenici ponovno zajedno u razredu

05.09.2021 / Mamatataja

U pulskim školama učenici od petog do osmog razreda, kao i njihovi nastavnici, masku u učionici morat će nositi ako nije osiguran fizički razmak od dva metra

Od ponedjeljka, 6. rujna, kreće nova školska godina, a najveći broj učenika nižih i viših razreda osnovnih škola započet će je zajednički u klupama, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

O primjeni pojedinog modela nastave A, B, C, zatvaranju ili otvaranju odgojno-obrazovne skupine ili razrednog odjeljenja u pojedinoj školi ili više škola odlučivat će lokalni stožeri.

Nakon što su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili modele i preporuke za rad predškolskih i školskih ustanova u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19, preporuke se razrađuju i na razini Gradova.

Prema priopćenju iz Grada Pule, u pulskim školama učenici od petog do osmog razreda, kao i njihovi nastavnici, masku u učionici morat će nositi ako nije osiguran fizički razmak od dva metra.

Dopušteno je miješanje učenika različitih odgojno-obrazovnih skupina koje su slične dobi i uobičajeno provode školske i izvanškolske aktivnosti zajedno s drugim učenicima i nastavnicima.

Nakon što su na adresu gradske uprave pristigli brojni upiti u svezi organizacije produženog boravka u nižim razredima donesena je odluka da će sva djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole moći polaziti produženi boravak na način kao što su to činili i prije pojave pandemije koronavirusa.

Budući da je dopuštena praksa studenata u školskim ustanovama, osobe koje dolaze na praksu moraju imati potvrde o cijepljenju ili PCR test ne stariji od 72 sata.