Video: ‘Navijajte s nama za svako dijete!’

20.11.2022 / Mamatataja

Poslušajte poruku koju su poslali UNICEF-ovi nacionalni ambasadori Slaven Bilić i Bojana Gregorić Vejzović te izbornici Zlatko Dalić i Hrvoje Horvat, djeca i mladi u videu snimljenom u povodu Svjetskog dana djece

Danas, kao i svakog 20. studenog, obilježava se Svjetski dan djece. Na taj je dan 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta – međunarodni dokument koji štiti dječja prava.

Od klimatskih promjena, obrazovanja i mentalnog zdravlja do iskorjenjivanja rasizma i diskriminacije, djeca i mladi dižu svoj glas o pitanjima koja su im važna i pozivaju odrasle na stvaranje bolje budućnosti.

Kad je riječ o pravima djece, svi smo isti tim, ističu u UNICEF-u Hrvatska.

– Jedino zajedno možemo svijet učiniti sigurnijim i boljim mjestom za svako dijete! Kako bismo naglasili važnost zajedništva u ostvarivanju istog cilja okupili smo UNICEF-ove nacionalne ambasadore Slavena Bilića i Bojanu Gregorić Vejzović, izbornike Zlatka Dalića i Hrvoja Horvata, rukometaša Luku Stepančića te djecu i mlade u videu ‘Navijajte s nama za svako dijete’, koji su zajedno poslali jasnu poruku: Dosta je podjela! Zaustavimo diskriminaciju! Želimo mir i jednakost – za svako dijete! – poručili su u UNICEF-u Hrvatska.