Započinje Tjedan doula

21.03.2018 / Mamatataja

Od 22. do 28. ožujka, hrvatske će doule na raznim događanjima diljem zemlje objasniti na koji način pomažu majkama da njihovo iskustvo poroda bude pozitivno

Svjetski tjedan doula obilježava se i u našoj zemlji od 22. do 28. ožujka, u organizaciji Hrvatske udruge doula. Tema ovogodišnjeg Tjedna je ‘Doule pomažu da se dogodi’ (Doulas help make it happen), pa će hrvatske doule na raznim događanjima diljem Hrvatske objasniti na koji način pomažu majkama da njihovo iskustvo poroda bude pozitivno.

– Događaj ‘Upoznaj svoju lokalnu doulu’, koji tradicionalno održavamo u Zagrebu tijekom Tjedna doula, ove godine održavamo i u Poreču, Rijeci, Rovinju i Puli, rekla je Jelena Božac, psihologinja i licencirana doula.

U Puli su najvljena dva druženja s doulama i ženama koje su već imale iskustvo poroda uz podršku doule. Prvi je u subotu, 24. ožujka u 17 sati, u prostorima Dojo Pula, koji će voditi Jelena Božac (kontakt 099 681 3355). Drugo druženje najavljeno je za utorak, 27. ožujka, u 9,30 sati, u organizaciji Gaia Kolektiva i vodit će ga Helena Gaia Petrović (kontakt 095 890 1371).

U Rovinju će druženje biti u nedjelju, 25. ožujka, u 17 sati, u prostorima Yoga centra Sadhana.

U Poreču će 28. ožujka, a početkom u 17 sati, u Društvu Naša djeca, Helena Gaia Petrović održati predavanje ‘Doula – tko je to?’

U  Rijeci je susret ‘Upoznaj svoju lokalnu doulu’ najavljen 29. ožujka, u 18 sati, u Palači Modello, a u Delnicama 24. ožujka, u 17 sati, u caffe baru Park.

U Zagrebu će se druženje ‘Upoznaj svoju lokalnu doulu’ održati 27. ožujka u 2o sati u Centru Staze, Nova Ves 83. Istog dana nešto ranije, na istoj adresi, u 17 sati, govorit će se o – ljudskim pravima u porodu.

Prema pisanju portala Varazdinski.hr, u Varaždinu će druženje s doulama biti organizirano u Hotelu Boutique Varaždin, 23. ožujka, od 10 do 12 sati, te u Čakovcu, 28. ožujka, od 10 do 12 sati, u Hotelu Castellum Čakovec.

Svi događaji su besplatni i otvoreni za sve zainteresirane za teme poroda i podrške u porodu.