Zbog nonšalantnog ponašanja, zatvaraju se dječja i sportska igrališta

20.03.2020 / Mamatataja

U Puli privremeno zatvorili i vanjska sportska igrališta

Prema preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite u gradovima i mjestima diljem Hrvatske zatvaraju se i dječja igrališta, sve kako bi se još jače suzbilo širenje koronavirusa. Unatoč preporukama, druženja djece u parkovima i na igralištima i dalje su bila čest prizor sve do jutros, kada su dječja igrališta ograđena ili su postavljena upozorenja.

Iz Grada Zagreba, gdje su igrališta ograđena ili su postavljene ploče i obavijesti o zabrani njihova korištenja, upozoravaju da će komunalni redari provjeravati pridržavaju li se roditelji mjera.

Slično je i u Puli, gdje će se, kako se ističe u gradskoj odluci, ograditi i zatvoriti sva dječja igrališta, gdjegod je to moguće, a sve kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece s obzirom na preporuku o nužnom razmaku između dvije osobe.

U Puli će se privremeno zatvoriti i vanjska sportska igrališta, ‘budući da se i nakon proglašenja epidemije u Hrvatskoj pojedini građani ne pridržavaju donesenih mjera te se i dalje okupljaju na sportskim igralištima čime svjesno riskiraju svoje zdravlje i zdravlje ostalih građana’.