Pitaj stručnjaka: Kako 10-mjesečnu bebu odviknuti od dojenja? Noću stalno traži dojku…

12.07.2017 / Odgovara Vedrana Lovrečić Pavlović, psihologinja i psihoterapeutkinja, privatna psihološka praksa, Pineta 3 / 4, Valbandon, Pula, M 098 653 88

Sin od rođenja lose spava i ne želi zaspati bez dojke. Sada ima 10 mjeseci i još uvijek se noću budi 4 do 5 puta i plače ako mu ne dam da cica. Dudu ne želi. Kako da ga odviknem? Poštovana, 11. mjesec života, prema mnogim istraživanjima, predstavlja najbolje vrijeme za odvikavanje od dojke. No, […]

Sin od rođenja lose spava i ne želi zaspati bez dojke. Sada ima 10 mjeseci i još uvijek se noću budi 4 do 5 puta i plače ako mu ne dam da cica. Dudu ne želi. Kako da ga odviknem?

Poštovana,
11. mjesec života, prema mnogim istraživanjima, predstavlja najbolje vrijeme za odvikavanje od dojke. No, najvažnije od svega je da majka zaista odluči promijeniti način svoje povezanosti s djetetom. Ukoliko je spremna i odlučna, majka će odviknuti dijete od dojke bez većih problema. Stoga, porazgovarajte sa sobom…polako i bez ljutnje. Prestanak dojenja nipošto nije prestanak povezanosti. Radujte se svemu što vas očekuje jer puno je toga još pred vama.

 

Pošaljite i Vi pitanje za stručnjaka.  Vaši osobni podaci ostaju poznati isključivo redakciji portala Mamatataja. Pitanje možete napisati i poslati ovdje.