Artić: Stigle kaširane štiklice

06.03.2015 / Mamatataja

Kaširane štiklice, natikače i sandale, te one od papira, izradili su mali kreativci iz Artića i izložili ih u povodu Dana žena u pulskoj Gradskoj knjižnici. Prema riječima voditeljice Sanje Simeunović Bajec, dio je to projekta Čitajmo i stvarajmo

Pulska likovno-kreativna radionica Artić predstavila je ljetnu kolekciju kaširanih sandala i natikača, ravnih i s visokom potpeticom, koje će zasigurno postati hit među trendsetericama. Dizajn i izradu potpisuju učenice drugih i trećih razreda osnovne škole, zajedno s voditeljicom i profesoricom likovne kulture Sanjom Simeunović Bajec. Kolekcija je već dostupna, a ‘must have’ modele može se pogledati na dječjem odjelu pulske Gradske knjižnice i čitaonice.

Dobro, nije baš doslovce tako, no na trenutak smo zamislili da smo lifestyle portal…

DSC_3716

Ipak, kaširane štiklice, natikače i sandale, te one od papira, zaista su izradili mali kreativci iz Artića i izložili ih u povodu Dana žena u pulskoj Gradskoj knjižnici. Preslatke cipele su svih boja i oblika, romantične od crne čipke i vune, ili sportske, šarene i jednobojne. Elegantne natikače s niskom i visokom potpeticom, crvene, zelene, srebrne plijene pažnju izradom i detaljima.

DSC_3744

Kako nam je rekla voditeljica Simeunović Bajec, dio je to projekta Čitajmo i stvarajmo kojim se želi djecu potaknuti na čitanje knjiga, a onda inspiracijom iz pročitanog stvarati likovno-kreativne priče. Tako je tema ove radionice bio Šegrt Hlapić kao postolar koji je inspirirao na izradu maštovitih i unikatnih modela.

Cipelice su napravljene od kartona, oblikovane trakom i potom kaširane. Nakon toga je uslijedilo bojanje i ukrašavanje, objasnila je način izrade profesorica Sanja Simeunović Bajec.

DSC_3749

DSC_3755

DSC_3759